Zelite li da ostanete mladoliki? Ovako treba da izgleda vaša ISHRANA

Uvrstite ove stvari u vašu ishranu i ostaćete mladoliki

“Zdravlje na usta ulazi” nije rečeno bezveze, ovo je jedna od veoma istinitih stvari. Od onoga što ishranom unesemo u naš organizam jedna je od najbitnijh stvari za celokupno zdravlje, pa tako i za sam proces starenja.Pored bezbroj tretmana za podmlađivanje koji su se pojavili u poslednje vreme, većina nas zaboravlja osnove, a to je hrana. Verovali ili ne, hrana može da nas podmladi više od bilo kog tretmana, smo je bitno da u ishranu uvrstimo prave stvari na pravi način.

Ovo su stvari koje, ako već niste bi trebalo da uključite u dnevnu ishranu i samu rutinu.

Sveže voće i povrće

U što većin količinama dodajte sveže voće i povrće, bobice i zelenilo bilo koje vrste u svoju ishranu.

Domaća hrana

Izbegavajte što više možete kupovne proizvode. Sve što možete vi pokušajte da napravite sami, da li su to kneddel, slatkiši ili soljenje ribe, svejedno je. Bitno je da vi budete ti koji će odlučivati o sastojcima, a tako ćete izbeći sve veštačke boje i aditive koji se dodaju gotovo uz sve.

Jednostavnost

Za jela “protiv starenja” poželjno je da se držite jednostavnih recepata. To su jela koja se pripremaju kod kuće, bez dodavanja sastojaka za koje ne znamo ni šta su.

Ukus

Ako je zdravo ne znači da mora biti neukusno. Poboljšajte ukus jela aromom raznih začina: kima, kurkume, muskatnog oraščića i cimeta. Takođe, možete koristiti sveže začinsko bilje kao što su nana, origano, bosiljak, ruzmarin.

Što je više različitih namirnica, kombinacija i ukusa, vaša ishrana će postati bogatija vitaminima i mineralima. Posebno preporučujemo da obratite pažnju na vlakna. Trebalo bi da bude najmanje 30 vrsta vlaknastih namirnica u nedeljnoj ishrani! Naučno je dokazano da ljudi sa takvom ishranom žive duže i manje su podložni infekcijama. Da bi to postigli preporučujemo da u svoju ishranu dodate kus-kus, pasulj, grašak, slanutak i sočivo u svoju ishranu.

 

Author: Urednik