DVA OBIČNA SASTOJKA ZAJEDNO ČINE ČUDA ZA ZDRAVLJE: Detoks napitak za zdravlje bubrega (RECEPT)

vakodnevni unos hrane i pića može značajno opteretiti bubrege.

Šta rade bubrezi?

Bubrezi dnevno profiltriraju oko 200 litara krvi, a sve kako bi iz nje izbacili toksine koje štete našem telu. Oni su “sofisticirani uređaji” koji svaki dan iz krvi izlučuju oko 2 litre otpadnih materija.

Šta šteti bubrezima?

Kada bubrezi postanu preopterećeni toksinima, može doći do bolesti bubrega i mokraćne bešike, a upravo te toksine unosimo u telo u obliku hrane i pića. Ljudi s najviše rizika za razvoj bubrežnih bolesti jesu oni sa dijabetesom, visokim krvnim pritiskom ili porodičnom istorijom bolesti bubrega.

KLJUČNI SASTOJAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Peršun je mediteranski začin koji se rasprostranio po celom svetu. Zahvaljujući velikim količinama minerala poput kalcijuma, gvožđa, magnezijuma i fosfora i vitaminima među kojima prednjače vitamin C i A i tiamin i riboflavin, peršun se smatra jednim od najjačih antioksidansa.

List peršuna deluje protivupalno i štiti telo od uticaja slobodnih radikala koji su uzroci raznih bolesti poput ateroskleroze, raka debelog creva, dijabetesa i astme. Ako ste pušač, jedete neredovno, pijete alkohol ili uživate u brzoj i prženoj hrani, pored promene navika, vreme je da napravite nešto dobro za vaše telo i bubrege te se očistite od toksina.

NAPITAK ZA ČIŠĆENJE BUBREGA

Sastojci:

– šaka svežeg peršunovog lišća
– 1 litar vode

Priprema:

1. Peršun operite i naseckajte ga na veće komade, istresite u lončić i ulijte vodu.

2. Na srednje jakoj vatri zagrejte vodu do ključanja, smanjite vatru na najslabije i kuvajte još 5 do 10 minuta.

3. Sklonite sa vatre, ostavite da malo odstoji, pa ga procedite i ostavite u frižider.

4. Šoljicu napitka popijte svako jutro,piše Glossy