SIPAJTE ULJE U KORU OD POMORANDŽE: Ono što će se desiti ostavlja i naučinike U ČUDU

Znate onaj predivan miris pomorandže koji se širi sobom kad god ljuštite ovu voćku?

E, pa, zahvaljujući ovom triku moći ćete da uživate u ovoj magičnoj aromi kad god poželite, a pritom ćete imati i jako dekorativnu sveću ili čak lampicu! Sve što vam treba jesu pomorandža, nož i maslinovo ulje.

Da je kora pomorandže magična već znamo, ali da li ste znali da od nje možete da napravte i predivnu aromatičnu sveću? I to bez ikakvog voska i loših isparenja, sa sastojcima koje verovatno već imate kod kuće.

Naime, sveća od pomorandže i maslinovog ulja je ne samo predivna, dekorativna i mirisna, već može da bude i jako korisna u trenucima kada vam nestane struje, a kod sebe nemate sveću. Sve što je potrebno da uradite jeste da presečete koru narandže na dva dela (ali ne secite i celu voćku, baš kao na videu) a onda pažljivo odvojite koru od mesa tako da ostane oblik polusfere sa sve petiljkom u sredini.

Jako je bitno da ne iščupate petiljku, jer bez nje ne može da se napravi sveća, tako da je neophodno da odvojite onu polovinu kore koja se nalazi sa strane sa koje je vidljiva zelena petiljka (onaj deo koji je nekada bio zakačen za drvo).

Zatim jednostavno sipajte masinovo ulje tako da prelije i samu petiljku, zapalite je i uživajte u mirišljavoj sveći! Ako želite da odete korak dalje, drugu polovinu kore možete da isečete tako da ima veći krug u sredini, pa onda time preklopite sveću. Na ovaj način ćete dobiti nešto što neodoljivo podseća na lampu

Author: Urednik