NAPITAK KOJI JAČA ZGLOBOVE: Obiluje vitaminima i mineralima, odličan za užinu

Ako trpite bolove u kolenima, ovi prirodni sastojci mogu vam pomoći

Pored preporučene terapije, i ishrana je ta koja može pozitivno uticati na kosti.
Najčešći problem sa zglobovima je bol u kolenima, jer kolena snose najveći teret. Tokom godina, funkcionalnost kolenskog zgloba se menja, postepeno se “istroši”.

Kao rezultat toga, ligamenti sa mišićima postaju manje pokretni, nisu tako fleksibilni kao u mladosti. Podmazivanje zglobova se smanjuje zbog nedostatka magnezijuma, vitamina, kalcijuma, silicijuma, kalijuma u telu. Pored toga, svi ovi hranljivi sastojci su neophodni za naše druge organe i sisteme.

Ishrana je izuzetno važna za imunitet i opšte zdravlje organizma, a kada postoje bolovi u zglobovima, postoje namirnice koje je važno uključiti u ishranu.

Evo recepta za napitak koji sadrži brojne vitamine, ali i minerale koji jačaju zglobove, hrskavicu i pozitivno
utiču na zdravlje kostiju.

Sastojci:
1 kašika organskog meda
1 čaša destilovane vode
50 g badema
prstohvat mlevenog cimeta
1 šolja sveže ceđenog soka od pomorandže
2 šolja ananasa isečenog na male kocke
1 šolja ovsenih pahuljica

Priprema:

Ovsene pahuljice potopite u vodi da odstoje, a bademe iseckajte. Iscedite sok od ananasa, za to je dovoljno da ih stavite u gazu i dobro pritisnite. Stavite sve sastojke za napitak u blender, i miksajte dok ne dobijete jedinstvenu kašu. Pijte napitak jednom dnevno za užinu kao sjajan izvor vitamina, minerala i proteina.

Napomena: Predloženi napitak nije lek nego dodatak ishrani. Ukoliko osećate tegobe, neophodno je da se obratite stručnjaku.